subglobal8 link |

Mårten Nilssons film ¨Antiloper¨ visas vintern -95 och en person kommer fram till Mårten och säger;"detta är riktig höghastighetsfilm!"
Ett ypperligt namn tänker Mårten och kontaktar Cosimo, dom beslutar fort att upprätta ett Institut för denna intressanta/bortglömda konstart.
Första mötet sker sommaren 1996 i konstnären Pablos lägenhet i Mexico City.
Ingenting väsentligt blir där sagt men Institutet för Höghastighetskonst har fötts!
Institutet flyttar in i liten trång lokal på Åsögatan. En neonskylt inköpt i Mexico City med texten ¨Institut¨ hängs upp i skyltfönstret.
Märkligt nog attraherar den mest den äldre delen av befolkningen, de står och hänger utanför fönstret och försöker se in, ett par gamla gubbar vågar sig in, det visar sig att de tror det är en strippklubb som öppnat i kvarteret, skylten monteras ner.
Våren 1997 startar Institutet tillsammans med Anapaula Cardoso sin första webbsida med namnet www.highspeed.com
Namnet blir senare i ett obevakat/ obetalt tillfälle stulet av ett multinationellt bolag och Institutet blir tvungen att döpa om sig till www.highspeedart.com.
Institutet är under dessa tre första år involverad i tre filmer; långfilmerna ¨Nattbuss 807¨, ¨Lithivm¨ och höghastighetsfilmen ¨La La La Lucha¨.
Institutets största musikframgångar före bildandet av bandet Institutet för Höghastighetskonst är två listplaceringar på www.mp3.com. Våren 1999 så ligger ¨UBU¨på tredje plats på en av indipendentlistorna och kort därefter så toppas samma lista av ¨The bad guy¨, efter det så lägger Institutet ner sin verksamhet på mp3.com.
Institutet är idag främst en samlingsplats för några vänner som jobbar med musik, ljud, bild, film, poesi, text i sammanhang som teaterpjäser, kort & långfilmer, dansföreställningar, utställningar, böcker.


På denna sida är vi:

Kenneth Cosimo, kompositör & musiker

Bob Hansson, poet

Mirjam Hector, filmare & videokonstnär

Sune, målare

webb design och bilder: Mirjam Hector, webb master: Kenneth Cosimo